8" - HARSO MASKINER A/S

Go to content

Main menu:

8"

Produkter > Gyllepumper > Traktor

TRAKTOR 8” HØJTRYKSPUMPE 

                 - Det ender med en Harsø


For at imødekomme et stigende behov hos mælkeproducenterne, om at kunne pumpe sværere gylle over længere afstande, har Harsø Maskiner A/S produceret en 8” traktorgyllepumpe med de helt store dimensioner.
Traktorens størrelse skal være på mindst 120 hk. For at kunne overføre de mange kræfter er pumpen forsynet med en kraftig gearkasse til 1.000 omdrejninger pr. minut på PTO-akslen.
Pumpehuset er meget stort, så hullet i fortanken skal være på mindst 0,8 x 1,0 meter. Vingehjulet er ca. 500 mm i diameter. Det gør den i stand til at give et tryk på 5 bar ved en ydelse på 5.000 liter pr. minut i svær kvæggylle. Ved et lavere modtryk – fx ved opblanding, kan pumpens ydelse komme op på 15.000 liter pr. minut i svær gylle.
Denne pumpetype vil være aktuelt ved pumpeledninger, hvis længde overstiger 50 meter, eller hvor gyllen er så tyk og halmrig, at den er vanskeligt kan pumpes med almindelige pumper. Pumpen står på et ben (30 cm) over bunden i fortanken, og har en 320 mm indsugningsåbning forneden i pumpehuset.
Pumpeledningen bør være dimensioneret rigtigt for at have så lille en friktion som nødvendigt og for at kunne modstå det høje tryk, som pumpen kan yde.
I stalde hvor der er sand i båsene, har Harsø 8" pumpen bevist sin overlegenhed - både hvad slid og effektivitet angår. Denne pumpe er udviklet til bundfældningstanke.

Back to content | Back to main menu