Jetmixer - HARSO MASKINER A/S

Go to content

Main menu:

Jetmixer

Produkter > Gylleforsuring

HARSØ
JetmixerHarsø HJM 12” Jetmixer er en ny måde at opblande og forsure gylletanke på. På traktoren er der monteret en sammenklappelig kranarm, med oliepumpe. Yderst er der en mixer. Mixeren består af en oliemotordrevet propel, indkapslet med indsugningen vinkelret mod gyllen. Efter propellen er indkapslingen konisk formet med ledegæller (strålerettere), hvorved hastigheden i strålen bliver accelereret op til flerdobbelt hastighed. Rotationen i strålen er bremset af ledegællerne og omdannet til en fremadrettet stråle, med kapacitet på 50 – 100 m³ i minuttet.
 Enheden kan drejes/kippes i alle retninger, efter behov.
For enden af dysen kan der monteres forsuringsudstyr. Ejektor med slangeforbindelse til syretank.

  Ved de kendte traktordrevne miksere med en åben propel sker der en kraftig rotation (tornadoeffekt) i gylletanken. Denne rotation bremser hastigheden i stråleretningen, med manglende opblandingseffekt til følge.
  Med opfindelsen er flere problemer løst. Der opnås en spuleeffekt med en høj hastighed i stråleretningen, som er i stand til at holde bundfaldet oprørt. Ved at indsugningen vender nedad, er propellen ikke virkningsløs ved lave niveauer, men spuler stadig, hvor åbne propeller er virkningsløse. Ved kraftig skumdannelse hæves mixeren op i skummet, hvorved skummet nedbrydes i turbinen.
  Det har været formålet at producere en mikser, hvor den tilførte energi omsættes til en høj strålehastighed, der giver en mere effektiv omrøring af bundfaldet og flydelaget i lagertanke og samtidig giver mulighed for tilsætning af syre. Indkapslingen giver mulighed for oprøring, selv ved lave gyllemængder.Back to content | Back to main menu